Lepusfarm

Pannon fehér nyúlhús

Állatállomány

Befektetés

Az nyúltartás profit teremtési ágazattá válása révén, folyamatos kontrollra és ellenőrzésre van szükség. Telepeinken  hosszú távú befektetéseket valósítottunk és valósítunk meg, azért hogy lehetővé tegyük a nyulak számára legmegfelelőbb és legmodernebb tartási körülményeket. Tenyészállataink a Kaposvári Egyetem törzsállományából való keresztezett vonalú anyanyulak, melyek hordozzák azon termelési indexek összességét, melyek a gazdaságos működés érdekében elengedhetetlenek.


Tartási körülmények

A nyulaink optimális tartási körülmények között, a magas szintű higiéniai előírások betartása mellett, a lehető legjobb egészségben élnek. A farm életében elengedhetetlen tartási követelmények, stresszsorok (levegő frissesség, hőmérséklet, páratartalom…) szinten tartása.


Szakképzettség

Alkalmazottaink részére biztosított speciális képzési programok, valamint a rendszeres, független ellenőrzések biztosítják a magas fokú szakmai biztonságot. Tervünk OKJ-s képzések gyakorlati helyének biztosítása, valamint kezdő munkavállalók fejlesztése, szakmai fejlődésének elősegítése.


Az állattartási rendszer 

Az állatok jóléte nagyon fontos, elengedhetetlen napi ráfordítást igényel. Ebből kifolyólag folyamatosan kísérletezünk, hogy mindinkább jobb környezetet-  életfeltételeket biztosítsunk a nyulak számára. Anyanyulaink számára a szálas brikett mellett, zöldségféléket és rágófát biztosítunk, a természetes anyagok jelenlétével elfoglaltságot biztosítunk az állatok számára.