Menu

Nyúltelep

Telepünk kapacitása

Jelenleg Magyarországon, Hajdú-Bihar megyében található nyúltelepünkön évente közel 16 ezer vágónyulat állítunk elő, amely 20 tonna feldolgozott nyúlhúst jelent éves szinten. A termelés orientált nézőpontnak köszönhetően ezen mutatók folyamatosan fejlődnek. Az imént említett értékek eléréséért 300 anyanyúllal dolgozunk. Anyáink 8,5 alkalommal fialnak évente. A nyúltenyésztés az európai követelményeknek és kritériumoknak megfelelően zajlik. 

Technológia és tartási forma

Az új istálló építése során a legfejlettebb konstrukciós és tenyésztési technológiákat alkalmazuk. Klimatizáló berendezéseket használunk a tenyésztési technológiánk kielégíti a szigorú állatjóléti elvárásokat is. 

Természet védelmünk

Telephelyeink Természetvédelmi területen vagy azok közvetlen szomszédságában helyezkednek el. Mivel a tartástechnológia teljesen zárt, istállón belül kialakított technológiájú, a termelés nem zavarja és semmilyen mértékben nem károsítja a természeti értékeket. Ideológiánknak köszönhetően, beruházásainkat környezeti felméréssel és tervszerű fejlesztésekkel valósítjuk meg.

Környezeti ideológia

Az alapító elsődleges ideológiája között szerepel a környezetvédelem a gazdaság működtetése közben. Környezeti értékek megőrzéséért, annak élhetően és használhatóan tartásáért küzd civil aktivistaként is. Többek között az alapító nyúlhús termelés ötlete is ebből fogant, miszerint az előállított húsmennyisége arányaiban kevésbé terhelik a környezetet más haszonállatokhoz (szarvasmarha, sertés) képest, ha csak a felvett takarmány- ivóvíz mennyiségét is nézzük. A gazdálkodói felelősségvállalás gondolatának előretörésével lépéseket tesz a környezet megóvásának érdekében. A megújuló energiaforrások használatának támogatása vagy az energiahatékonyság növelésével.

Tudományos munka

A Lepusfarm széleskörű tudással rendelkezik az állattartás és állattenyésztés területén. Működésünk során partnereink bevonásával a legmagasabb szinten tartjuk a termelési mutatókat. A partnereink mögött speciális szakember gárda dolgozik, kezdve az állatorvostól, agrármérnökökön keresztül egészen az élelmiszermérnökig. Ezen szakmai háttér biztosítja a gazdaság igényeinek megfelelően a folyamatos fejlődést.