Menu

Sütés, főzés

“A nyúl nem koma, hanem lakoma.”

Fontos szem előtt tartanunk, hogy hasonlóan más haszonállatokhoz a nyulat is a húsáért domesztikáltuk. Ne féljünk kipróbálni, ismerjük fel jelentőségét az egészséges táplálkozásban, ismerjük meg elkészítésének sokféleségét.
Farkas Zoltán

Friss

A nyulak vágása után speciális folyamatokat végzünk, ellenőrzött hűtéssel, annak érdekében, hogy a hús minőségét a lehető legtovább megőrizzük. Ez azt jelenti, hogy a fagyasztott nyúl nagyon jól frissülhet, ha megfelelően felolvasztják, minősége olyan marad, mint amit egy kiskereskedelmi üzletben frissként vásárolt.

Egészséges

A termékek minőségét a fogyasztók ritkán figyelmen kívül hagyják. A nyúlhús az emberi fogyasztásra szánt legmegfelelőbb húsféle.  Kiváló hús-csont arányával, alacsony természetes víz- és zsírtartalmával és egyedi ízvilágával a világ egyik legmagasabb fehérje tartalmú tápláléka. Az előállítás során nincs hozzáadott hormon, szteroid és antibiotikum.

Tradicionális

A nyúlhúst világszerte fogyasztják, számos európai, amerikai, afrikai és ázsiai közösségben ismerik. Néhány országban ínyenc finomság, máshol napi étrendben kedvelt, mint hazánkban a csirke, a nyúlhús kiválló fehérje forrás.

Meglepő, hogy a csirke és sertés mellett a nyúl világ egyik legnagyobb számban levágott állata, amely meghaladja a bárány, a marha és a kecske számát.